Gudra kredītu salīdzināšana: uzzini, kā orientēties aizdevumu nozarē!

Foto: shutterstock.com

Patērētāju kreditēšana ir piesātināta ar daudzveidīgiem piedāvājumiem, tāpēc atrast piemērotāko variantu ne vienmēr ir vienkārši. Lai aizņemtos patiešām izdevīgi, Tev jāzina, kā notiek kredītu salīdzināšana, un kādi faktori jāņem vērā, atlasot piedāvājumus. Mēs gribam palīdzēt Tev iepazīt aizņemšanās nozari, tāpēc esam sagatavojuši detalizētu kredītu salīdzināšanas instrukciju. Izlasi mūsu jauno rakstu un uzzini, kā pareizi izvēlēties aizdevumu un atrast labāko finanšu risinājumu savai situācijai!

Kredītu salīdzināšana 3 posmos

Ikvienam aizdevumam ir pamatraksturojumi, ko var salīdzināt, lai atrastu izdevīgāko piedāvājumu. Tie ir procentu likme, kredītlimits un atmaksas termiņš, taču šos faktorus vērts salīdzināt tikai tad, kad Tu jau precīzi zini, kāds aizdevuma veids Tev ir vajadzīgs. Lai to noteiktu, izvērtē savu situāciju pēc šādiem parametriem:

1. Aizdevuma iemesls

Kredītu salīdzināšana būs veiksmīga tikai tad, ja Tev ir skaidri zināms naudas izmantošanas mērķis. Padomā, kas vislabāk raksturo Tavu situāciju:

  • steidzami nepieciešama samērā neliela summa neatliekamiem tēriņiem;
  • ir vajadzīgs apjomīgs kredīts ilgtermiņā;
  • ir nepieciešams finanšu drošības spilvens, ko izmantot pēc nepieciešamības.

Atkarībā no atbildes izvēlies vienu no pieprasītākajiem patērētāju kredītu veidiem – ātro kredītu, patēriņa kredītu vai kredītlīniju. Turpini lasīt un uzzini, kādai situācijai kāds aizdevums ir vispiemērotākais!

Ātrie kredīti – neatliekamā finanšu palīdzība

Ātrais kredīts var būt noderīgs, ja nauda nepieciešama nekavējoties. Ātrā kredīta kredītlimits ir samērā neliels, un aizdevums parasti jāatmaksā 7 – 30 dienu laikā. Aizņemoties īstermiņā, jārēķinās ar augstu procentu likmi, lai gan iespējams atrast arī aizdevumu ar minimālām izmaksām. Piemēram, mēs piemērojam 100% atlaidi komisijas maksai pirmajam ātrajam kredītam, tāpēc kopējā atmaksas summa ir identiska kredīta pamatsummai.

Patēriņa kredīti – finanšu atbalsts ilgtermiņā

Patēriņa kredīti ir paredzēti privātajam patēriņam, tāpēc tā izmantošanas mērķi ir visdažādākie – no mājokļa remonta līdz ceļojuma apmaksai vai medicīniskajām izmaksām. Patēriņa kredītam ir zemāka procentu likme nekā ātrajiem kredītiem, taču kopējā pārmaksa par aizdevumu ir lielāka gara termiņa dēļ.

Kredītlīnija & kredītkarte – elastīgākie aizdevumu veidi

Gan kredītlīnija, gan kredītkarte ir patēriņa kredīta paveidi, taču tām ir savas nianses. Galvenās atšķirības no patēriņa kredīta ir šādas:

  • procenti tiek aprēķināti tikai par iztērētajām summām;
  • atmaksājot iztērēto, var aizņemties atkal viena kredītlīguma ietvaros;
  • kredītlimitu var izmantot pēc nepieciešamības, iztērēt pilnībā vai paturēt nākotnes tēriņiem.

Aizņemšanās iemesls ir tikai viens no faktoriem, kas jāizvērtē, salīdzinot kredītus. Uzzini raksta turpinājumā par diviem citiem svarīgiem kritērijiem!

Foto: pexels.com

2. Finansiāla situācija

Kredītu salīdzināšana nebūs pilnvērtīga, ja Tu analizēsi tikai aizņemšanās iemeslu, atstājot novārtā savas finanšu iespējas. Padomā, kāds risinājums ir draudzīgāks Tavam maciņam un ikmēneša budžetam:

  • aizņemties uz 30 dienām, atmaksājot aizdevumu pilnā apjomā no nākamās algas;
  • aizņemties ilgtermiņā, atmaksājot aizdevumu vairāku mēnešu garumā;
  • aizņemties pēc nepieciešamības, atmaksājot iztērētās summas uzreiz vai pakāpeniski.

Piemēram, mēs, VIA SMS, nodrošinām iespēju aizņemties virs 300 eiro gan īstermiņā, gan ilgtermiņā. Savukārt, izvēloties mūsu kredītkarti ar 1500 eiro lielu kredītlimitu, varēsi izmantot aizdevuma līdzekļus tad, kad rodas nepieciešamība pēc papildu naudas.

3. Draudzīgākais aizdevējs

Kredītu salīdzināšana turpinās ar konkrētu piedāvājumu atlasi. Izvēloties aizdevēju, pievērs uzmanību tam, vai:

  • aizdevējs runā atklātu valodu un izvieto mājaslapā visu informāciju par kredītiem, tostarp kredītlīgumu;
  • aizdevējam ir īpašie piedāvājumi jaunajiem klientiem, piemēram, atlaide komisijas maksai.

Kredītu salīdzināšana palīdzēs Tev veikt gudru izvēli un neuzķerties uz šķietami izdevīgiem piedāvājumiem, kas patiesībā nav piemēroti Tavai situācijai. Velti laiku kredītu salīdzināšanai un aizņemies atbildīgi!