5 paņēmieni, kā iztīrīt mājokli, neizmantojot sadzīves ķīmiju

Ikdienā arvien biežāk cenšamies lietot ekoloģiski dabīgu pārtiku, tāpat arī ķīmiskas vielas aizstāt ar ko dabai un cilvēkiem draudzīgu. Tas attiecināms uz mājokļa uzkopšanu, lai samazinātu kaitīgo vielu izmantošanu, bet tajā pašā laikā telpas būtu tīras un bez putekļiem. Esam apkopojuši piecus efektīvus paņēmienus, kā iztīrīt mājokli ar mums zināmiem produktiem, ko lielākoties izmantojam citiem mērķiem.

Vannas istabas uzkopšana

Vannas istabā raizes dara ziepju un kaļķakmens nosēdumi, kas redzami gan uz izlietnes, gan spoguļa un dušas sienām. Tos viegli varēs notīrīt ar dzeramās sodas un citrona ūdeni. Attiecībā 2:1 sajauciet traukā un uzklājiet uz mitras drānas, ieberzējot uz netīrās virsmas. Pēc desmit minūtēm ar mīkstu birstīti virsmu notīriet un nomazgājiet ar siltu ūdeni.

Līdzeklis spoguļu un stiklu mazgāšanai

Lai logi un spoguļi vienmēr mirdzētu, Jums būs nepieciešams:

  • 1l ūdens;
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas;
  • ¼ glāzes etiķis.

Iesākām izmantot pašu spiestu sulu no citrona, jo tā būs spēcīgāka, nekā veikalos nopērkamās sulas pakās. Visas sastāvdaļas ielejiet pudelē un kārtīgi sakratiet. Tīrīšanas līdzekli varat uzglabāt un lietot ik reizi, kad nepieciešams nospodrināt stikla virsmas.

Soapy Jet From Spray Bottle On Window Glass

Aromātiskais terpentīns grīdas tīrīšanai

Terpentīns ir dabīgs līdzeklis, kas iegūts no priežu čiekuriem un sveķiem, tāpēc ir ar izteiktu smaržu. Tas parasti ir bezkrāsains vai viegli iedzeltens un neatstāj traipus.

Terpentīna pielietojums mājsaimniecībā

Terpentīns ir lielisks līdzeklis grīdas tīrīšanā, kas sniegs telpās tīrību un patīkamu svaiguma smaržu. Spainī ielietam ūdenim, pievienojiet pāris pilienus terpentīna un mazgājiet grīdas kā ierasts.

Grūti izmazgājamiem traipiem uz paklāja

Spilled Wine On Carpet

Sāls ir efektīvs līdzeklis, ja gadījies uz paklāja izliet, piemēram, sarkanvīnu vai vīnogu sulu. Uzreiz uz pleķa uzberiet sāli un ļaujiet tam iesūkties apmēram desmit līdz piecpadsmit minūtes, bet pēc tam ar putekļsūcēju to notīriet. Sāls gan nav paredzēts ikdienas paklāju kopšanai.

Ātrais līdzeklis, ja aizsērējušas kanalizācijas caurules

Soda un etiķis ir izmantojams vairākiem uzkopšanas darbiem, taču to kombinācija palīdzēs, ja aizsērējušas kanalizācijas caurules. Traukā ieberiet pāris ēdamkarotes sodas un aplejiet to ar etiķi, lai sāk putot. Pēc tam ielejiet caurulē un ļaujiet iedarboties. Ja nepieciešams, procedūru var atkārtot divreiz.

Tools And Sodium Bicarbonate For House Cleaning

Tuvojoties pavasara spodrības dienai, jau laikus iegādājieties gumijas cimdus, lupatiņas un birstītes!